03 februari 2008

Tour de förråd

Etapp ett är avklarad...efter mycket vånda och besvär är den äntligen avklarad. Mjölksyran brände och svetten yrde. Jag trasslade in mig i glasfiberväven och fick spik i foten. Men nu är spurten klar och etappen är avklarad. Nu är det dags för etapp numero dos. Det var inte riktigt planerat som en etapp tävling utan vi siktade på en maraton. Tyvärr tog tålamodet slut och för att inte drabbas av "galenskapus knapra pillus" gjorde jag klart ena delen av förrådet som ska användas som träverkstad och till förvaring av alla mindre verktyg som bara ligger och dräller.

Renoveringsgudarna alternativs demonerna var tydligen på extremt bra humör denna dag. Eventuellt kan det bero på att jag gått med på att offra min framtida först födda samt att en tiondel av en eventuell förmögenhet. Bra humör var de på i alla fall för efter att ha förklarat krig mot den berövligt äckliga platsmattan som satts utanpå golvlisterna låg det ett trägolv gömt. Detta var visserligen ganska så väntat. Vad som var mindre väntat var att trägolvet var nyslipat och nylackat. Någon har verkligen lagt ner stor möda på att fixa till golvet för att sedan täcka över det med allas vårt favorit material masonit och en trevlig blå plastmatta. Mycket märkligt vill jag lova men lyckan är stor. Hade liksom väntat mej ett trägolv som såg ut som något man släpat efter bilen i ¨några mil. Hade till och med beslutat att det skulle få se ut så ett tag, men nu står vi här med ett sprillans nytt golv. Tack för den. Renoveringsgudarna kan få min själ också.

Inte meningen att skriva så attans långt men jag måste bara beklaga mig. Varför tror alla att det bara är min käre make som renoverar. I fredags hade han tre innebandy polare på husesyn. Vi gick förbi gästtoaletten och dom frågade om han gjort allt själv. Jajemen svarade han, varpå dom frågade: kaklat också? Nej nej nej, det gjorde frugan. Tre huvuden vänder sig plötsligt mot mig och bara tittar förundrat. En av dom var till och med tvungen att gå tillbaka och titta en gång till.
Sen så var vi och tittade på en soffa hemma hos några bekanta. Dom frågade om vi gjorde allt själva. Ja svarade vi, allt utan el och vatten. Jaha så du kaklar också blev svaret på detta samtidigt som de tittade på sambon. Fick lust att hysteriskt och smått galet skrika...JAG KAKLAR....jag kan faktiskt också. Vilka puckon väljer att renovera 390 kvadrat skola om inte båda kan bidra?

Här kommer i varje fall lite bilder på etapp ett.

24 kommentarer:

Anonym sa...

UUUh va fint du gör! Nästan så jag vill flytta te molkom eh förlåt lindfors : ) är du ledig på ons?? om jag å balice kanske kommer över en sväng? blir ju tokig om jag inte får träffa er å se ju!!! puss! Jenny

Anonym sa...

Men då kommer jag å Alice på besök efter lunch nån gång! passar de?? Pöss Jenny

Anonym sa...

vart har du köpt lådorna som di gjort te elsa å maja?? Är de ikea? puss Jenny

Gry sa...

Argh, vad tråkigt att det ska va så självklart att det är männen som fixar allt! Jag håller på din linje. Alla år vi har renoverat har jag varit minst lika delaktig i golvläggningar, plattsettningar, spikning av lister, rivningsarbete mm. Det finns visserligen en hel del snickararbete som jag inte kan eller har förmåga att fixa, men det är åndå tråkigt att mötas av dumma reaktioner. Rätt som du säger, vem skulle gå på ett sånt projekt om inte det var ett GEMENSAMT projekt...

Lycka till vidare, och kom ihåg att mysa och göra lite annat tillsammans innimellan arbetet ;-)

Kram Gry

Anonym sa...

ahh just ja! visste jag sett dom nånstans! ur snyggt! Gör du scrapbooking oxå? Jag har börjat pilla lite. Såg att du hade gjort egen ettikett : ) onsdag spikat! :) gu va kul!!! är ni hemma vid ett??

Stämningsfullt sa...

Hej!
Snacka om att vi kvinnor kan!!! Eller hur :)
Vilken lycka att hitta ett fantastiskt golv under mattan!
Jag har en kompis som hittade detsamma under alla mattor i sitt hus... helt galet.
Det ser ut att bli lika fantastiskt som de andra projekten.
ha det så bra!
Kram!

MiaMaria sa...

JA, visst kan vi!!!!!!!!!!
JAg fixar och dolar också mer eller mindre bra men måla är jag BÄST på ialla fall......och så är det ju jag som designar och hittar på. Så jag är inte förvånad att du kan utan himla roligt att man är två på jobbet!

Lycka till och du gör det så himla fint!
Miamaria

My Lovely Things sa...

du är en tjej i min smak..bra brudar kan själv!!!!
det är så kul när man faktist vågar att lära sig nått nytt! Här är det jag som är målarmästaren!!!Jag målar fönster bågar i ett swich!!
Tänk att vissa karlar inte fattar att tjejer kan!!!
Vilken lycka att det fanns ett så råsnyggt golv under ...
kram Anna

Maria sa...

Fint som vanligt! Själv har jag börjat skrapa rent trätrappan ifrån limrester, ett jobb jag nog fått för mina synders skull. Har 8 trappsteg kvar, men snygg blir det. Idag värker ryggen då det krävs en lite annorlunda arbetsställning när man jobbar i trappan!

Anonym sa...

Jag är grymt imponerad, av att ni hinner med :-0..vem går ut med hundarna,lagar mat,diskar,byter sänglakan,vattnar blommorna..jag vill oxå lära mig kakla..har du kurser ;-)

Anna - På landet Mot skogen sa...

Men grattis! Vilken vinstlott att hitta ett "nytt" fräscht golv under plastmattan!

Din mans kompisar ser väl framför sig hur din karl sliter nätterna igenom medans du läser tidningar och knaprar choklad... För det är väl liksom det som kvinnor gör ;)
Själv har jag aldrig lyft ett finger här hemma... jag bara pekar och så ordnar min man resten själv *not!*

Ha en fin dag!

Malin - I min trädgård sa...

HAHAHA! Jag sitter och asgarvar när jag läser dina inlägg! Så underbart skrivet!

Hihi, du var ju smart som gömde dina fynd hos dina föräldrar, det skulle jag också har gjort. Var såå sugen på en gammal barnvagn som jag hittade på en loppis, men hade jag köpt den hade mannen blivit toookig! Men jag kom hem med lite annat istället =).

IKT i min vardag sa...

Bra att grabbarna fick sig en knäpp på näsan! Klart som fasen att tjejer kan kakla, spika, bygga, borra...you name it!

Vilken högvinst att hitta ett snyggt golv under helvetesmattan:-)

Ha det gott och kram!/Linda

Kamomilla sa...

Vilken attans lycka med golvet! Det måste ha varit fantastiskt att göra den upptäckten!

Ja, nog är det konstigt att folk tror att man inte kan för att man är kvinna... Jag har med spikbössa slagit upp en stor del av panelen i vårt badrum och 9o% av alla målade ytor hos oss är det jag som kluddat på. Räknade ut att det blev strykningar på en yta av ca 2ha innan jag var klar, och då hade jag både senhylseinflammation och tennisarmbåge...

Jag äger en egen elsåg (som jag fick av gubben när jag påpekade att jag inte vill vara hjälplös om han inte är hemma) Elsågen låter, och ser ut som en motorsåg och det känns ju inte så lite häftigt att såga upp ved åt sig med den :) fast när det kommer karlar på besök blir de allt bra paffa när de ser mig stå där med öronskydd och såg i högsta hugg.

Jädrans så fint ni får det, hav bara tålamod! :)

This is Kia sa...

Skönt att få ordning i förrådet, det är inte många svenskar som har ordning i sina förråd och garage.

Kramar Kia

Anonym sa...

Hej hannis! Sälj inte stolarna förrän jag får se dom!!! puss ses på onsdag! Kram jenny å alice!

MiaMaria sa...

TAck snälla du!

Ha´det så gott!
Miamaria

Bergagårdens Lina sa...

Jo, men jag känner ungefär likadant, alla andras projekt ser så roliga och inspirerande ut på bild, samtidigt som ens eget ofta känns lite jobbigt... :)

Grattis till golvet! Ett sånt fynd kan glädja en riktigt länge!

H ennA sa...

Kvinnor kan! Åh vad ni sliter..och ett sånt vackert golv det fanns där under :-)
Ibland blir man verkligen förvånad av vad lite tyg eller färg kan göra, en liten ändring här eller där..vi har också tagit bort de fula plastmattorna i vardagsrummet och både lill och storhallen, huset känns mycket mer levande ut och det är ju så fint med trägolv!

Kram Anne

Solsjö - Under en vind sa...

Sitter här med ett stort leende, du skriver så bra!!!

Visst är det konstigt med förutfattade meningar, men visst kan tjejer också! Mitt bidrag här hemma är målandet, planerandet och detaljerna! sambon sköter snickrandet, slipandet och tapetserandet!

Ha det gott, kram!

Bodil sa...

Här hemma är det tvärtom. Här tror alla att det är jag som gör allt. Men maken gör gör faktiskt en del, bär ut sopor, räfsar löv, lagar spagetti och köttfärssås, går ut med hundarna ibland. Ingen kan snickra, men jag tapetserar och målar, lagar persienner och lite annat.
Kram

Anonym sa...

Hej!
Tusen tack för dina fina ord om min Matilda, vad gullig du är. Kram på dig!
You made my day!

Jag säger som alla de andra kvinnorna här....KARLAR.....de är som de är och det kan vara sketa jobbigt!
Tur är väl då att kvinnans list överstiger mannens förstånd.
Ha en fin dag!
Kram Bodil.

Hannis sa...

Gaaa,tänk att folk alltid tar så mycket för givet.
Klart att det är roligare om mann är två men för den sakens skull betyder ju inte det att du måste vara den som enbart räcker fram spiken!!
Bra jobbat hur som helst och snyggt!!
Kram Hannis

Älfgärdet sa...

Jag tror faktiskt att jag helt har missat att du bor i Lindfors! Har varit inne hos dig flera ggr men Lindfors...nej det har sluppit undan för mina ögon! Kul! & kul att ni också har ett så där satans underbart stort hus (för att inte tala om tomt...!). Är mycket avundsjuk på era fönsternischer....