10 februari 2008

Livet från den ljusa sidan

Ja hörrni....badrummet har gjort en kraftig inbromsning och inväntar ett besök av rörmokaren som garanterat har horn och svans. Ond är han hur som helst...åtminstone korkad. Jag undrar om inte man måste ha extraordinärt lågt IQ för att ens kunna utbilda sig till rörmokaren. Eller så är det bara så att det vilar en förbannelse över vårt hus. Någon ond rektor som ser till att sinka oss. Nu väntar vi i alla fall på att rörmokaren med horn ska dyka upp och provtrycka golvvärmen. Frustrerande...svar ja.

Kan i alla fall glädja alla nyfikna med att berätta att min lilla webbutik kommer att öppna under nästa vecka...så håll ögon och öron (eventuellt munnen också) öppna. Kommer att börja med ett litet sortiment som förhoppningsvis kommer att bli större och större.

Utöver att ordna och dona med webbutiken just ni så kan jag meddela att ja ofta låser in mig i skafferiet. Mitt nuvarande favoritrum i hela huset. Lite rubbat men jag går liksom in för att hämta lite energi i någon av burkarna där inne, och nej jag sniffar inte florsocker...och ja det är faktiskt florsocker i burken och inte någon olaglig substans. Det är i alla fall lättare att ta nya tag när man får insupa det man redan har klarat av.

Just i detta nu sitter jag och hoppas att potatisgratängen i ugnen ska koka över. Jag vill alltså hel hjärtat att gratängen ska kladda ner hela ugnen. Riktigt bränna in och skvätta ner hela luckan. Nej jag är inte bitter. Jag vill bara fasligt gärna prova pyrolys funktionen som rengör den efteråt. Har använt ugnen i flera månader och den verkar inte vilja bli smutsig. Jag har därmed vräkt på grädde och applåderar åt att den inom några sekunder kommer att koka över.

Idag är allt jag har att erbjuda några bilder från mitt favoritrum...sortimentet från butiken som svämmar över här på bordet brevid får ni snällt vänta på.



25 kommentarer:

Hannis sa...

Du,ser fram emot din butik!!
Det är säkert nån arg gammal skolfröken som trilskas lite med dig=))Förstår att det är irriterande. Jag skulle nog gå i taket!!
Hoppas det ordnar sig, fort!
Ha en bra vecka//Kram Hannis

Anonym sa...

Gud så fint det är Hanna....
RING MIG... kram stora syster yster

MiaMaria sa...

Spännande......
och så fint du har det i ditt skafferi.

HA´det så gott!
Miamaria

Gry sa...

ÅÅ, de ska bli så spännande med din butik!! Väntar lite med skylten om det går bra? Kan dyka upp annat hos dig nu ;-)

Du, pyrolys är fantastiskt! Vi köpte det då vi renoverade huset (som vi sålt nu...). Hade samma "problem", det blev aldrig riktigt kladdigt- så första gången (och enda...) blev när vi skulle flyttstäda. Men vilken grej! Ugnen blir jättefin. Alltså fanns det något att pyrolisera ändå,hi,hi.. Det enda som blir kvar av smuts är lite aska.

Jag är impad över ditt tempo. Och nu öppnar du butik också....Kom ihåg vad jag sagt!! Kram Gry

lottens vita och gröna sa...

vad kul med din web butik, jag ska hålla span! du rörmokare och snickare skulle jag också kunna morra länge över, morr morr!

snart slipper ni honom forever! kram lotten

Bergagårdens Lina sa...

Förstår att du halst vill stanna i skafferiet :) För det är ju så häftigt!

"Tidningstapeten" är ju helt underbar!

Lycka till med provtryckningen :)

Ulli sa...

Vilket skafferi! Jag ser också fram emot nätbutiken. Kommer "besöka" den så snart du öppnar.

Ha en bra dag!
Kram Ulli

My Lovely Things sa...

du skriver lika kul som vanligt!!!!
Ja rörmockare kan man få vänta på..
Men v i har två vänner som är rörmockare..de är ett par riktiga kanon killar...så det finns undantag..fniss.fniss.)

Ditt skafferi är så mysigt..förstår att du vill sitta där och sniffa florsocker"!!!!

Det är så spännande med din buitik..är så förväntans full..kram Anna

Maria sa...

Ert skafferi är så snyggt! Är det en tapet eller har du klistrat tidningar??? Kan knappast vänta på webbutiken. Har tänkt samma tänke så många gånger, men fegat ur. Bra gjort!

Anonym sa...

Hej! Väntar med spänning på din webbutik!!! / Lisa med stolen igen ;)

Anonym sa...

Jag väntar fortfarande med spänning. Både på butiken och badrummet. Tror det kommer bli jättefint!

Josephine sa...

Vilket underbart härligt skafferi. Jag förstår att du kan samla nya krafter där inne. Och vilken överblick över saker sedan, ingen risk att man tappar bort något eller glömmer köpa hem!


Jättefint, ser fram emnot mer!

Kram/björkvägen 15

Kamomilla sa...

Det blir spännande det där med butiken!
Ingen förbannelse men säkert Murphys lag? Om att om nånting kan skita sig så gör det det....

Det där är anyway och baske mig det snyggaste skafferi som skådats på denna jord! Läckert. Jag skulle minsann också låsa in mig där med jämna mellanrum om jag hade ett sånt i min närhet!

Du, håll ut bara, med badrummet. Det man inte dör av gör en starkare. Och du kommer att vara starkare än Pippi långstrump efter det här, ska du veta!

My White Cottage sa...

Ditt skafferi är toppenfint! Gillar tidningarna på väggen. Vi har ett rum som inte är renoverat på många herrans år, där sitter tidningar från 1912, gulnade men i väldigt fint skick. Vi drömmer om att en gång göra det till ett stort kök och hoppas då kunna bevara tidningarna. Kanske hamnar vårt skafferi där?!? Vi får väl se!

Ha en skön vecka!
Kramar Jenny

Ett hus i vitt sa...

Kul att hitta en ny blogg! Jag ser också fram emot att se din nya butik, spännande!! Hoppas det löser sig med rörmokaren, han är säkert snäll innerst inne ;-)... Kram, Anette

Bitte sa...

Om jag hade så fint skafferi som du skulle jag också sitta och nosa där inne.
Låter som du har en underbar spisel också, skulle du någon gång längta efter att skura en ugn så är du hjärtligt välkommen. Ha det bra /Bitte

Anonym sa...

oooh det är så najsnajs i ditt skafferiii! :) själv orkar jag inte ens ta tag i reklamhögen på mitt vardagsrumsbord på grund av risk för kräk om jag rör på mig.. bläää.. :) hoppas inte nio månader består av kräk, utan mer av gött käk... (nödrim).

Ses inte imorn, då vi tydligen inte får gratismat då, hehe.

Men vi HÖRS i alla fall!
Jag är hemma hela dagen imöra om du vill tjöta.

klaaam.

Snäckornas sjö sa...

Skulle jag ha ditt skafferi skulle jag sitta där hela dagen och bara vicka med tårna lite...ja, kanske sniffa lite socker då ;-) Eller pimpla rödvin ;-)

Pyro...va?? Aldrig hört talas om! Låter spännande...Jag har en pyroC här hemma...jag kladdar ner ugnen och han rengör ;-)

Kul med butik, då ska jag hänga där varje dag! ;-)

This is Kia sa...

Vad fint du har i skafferiet, ordning och reda där med. Hoppas det gick bra med potatisgratängen. Fick du prova det nya självreningssystemet?

Kramar Kia

Unknown sa...

Så fint du har det! Och gud vad avvis jag blir på ditt härliga skafferi! Ler
Spännande att få se hur det blir när nu rörmokaren behagar dyka upp. Kram Petra
www.metrobloggen.se/romantiskahem

Änglahem sa...

Det är nog gamla rektorn som spökar runt - vill ha tillbaks sin skola!*hihi* Rörmokare...hantverkare i allmänhet är en enda stor frustration!!! Dom har nog absolut en egen slags hantverkstid, aldrig är de i tid heller.....*fniss- färdiggnällt*

Vilket FINT skafferi du har, ordning och reda!=me like.

Spännande med din nätbutik, väntar otåligt!!...shoppa är ju så roliiigt!!

Förresten....skulle behöva gräsklippemannen om någon vecka, gräset det växer!!! Skickar du ner honom*fniss*.

Ha det gott!
Kramar
Ulrika

Karin i Villa Grå sa...

Om jag hade ett skafferi som ditt skulle jag förmodligen smyga in där och stänga dörren bakom mig :-) Det är snyggt, charmigt och praktiskt. Att man sedan snortar florsocker hör liksom till *ler*

Spännande med din webshop! Jag väntar otåligt!

Vår ugn blev smutsig direkt och påstods vara självrengörande. Det är den inte, såvida man inte med "självrengörande" avser att frun i huset ska gnugga som en tok.

Må din ugn bli riktigt skitig ;-)

Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Ska kolla med min pappa hur det står till med IQ nivån eftersom han är just rörmokare....fniss.....Tror att det löser sig!

Ditt skafferi är såååå fint!

Spännande med nätbutiken! Måste genast kika då du öppnar!

Ha det gott, kram!

Himmelbit/Njut en smula sa...

*ha ha* Fick mig ett gott skratt - TACK! Du skriver alltid lika roligt, även om jag förstår att du är riktigt arg på rörmokaren. Helt ok, det ska man vara! ;-).

Ditt skafferi är ju sååå fint! Förstår att du gärna stänger in dig där.

Spännande med webbshop!!

Ha en toppendag!

Bodil sa...

Vilket skafferi!!!! När jag var liten och bodde hemma hos mina föräldrar så fanns det också ett stort skafferi som man kunde gå in i - ganska stort var det. Och där förvarades all den mat som inte fanns i kylskåpet. Och det var inte lite kan jag säga. Vi var ett stort hushåll. Jag skulle vilja ha skafferi i vårt hus också, men utrymme finns ej, tyvärr.
Förstår att du trivs här!
Kram