13 april 2008

Planritning

Någon undrade om jag inte kunde lägga ut en planritning på vår lilla skola, och jo det kan jag ju faktiskt göra. Tyvärr är den hemsnickrad då de enda riktiga planritningarna vi hadde försvann spårlöst när vår förra dator beslutade sig för att gå i graven. Skalan är därmed inte helt perfekt fast helheten stämmer. Så här kommer nu en ritning över nedervåningen, etapp 1, på sina blyga 280 kvadrat av sammanlagda 390. Första gången vi var här blev vi helt tagna av hur stort det var. Nu är det liksom inte så stort längre för oss. Senast igår funderade jag över om sovrummet kanske var lite litet i alla fall. Det blir ju bara dryga 30 kvadrat. Vår förra lägenhet var 60. Man får liksom banka huvudet mot väggen här för att fatta vad man sysslar med. Man får en smått skruvad verklighetsuppfattning, och om någon har ett tips på hur man möblerar ett 65 kvadrat stort vardagsrum så hör gärna av er. Vi har ingen aning. Partytält i mitten kanske?

När vårat badrum blir klart har vi renoverat ca 140 kvadrat. När jag insåg det blev jag i alla fall lite glad. Det känns nämligen som att allt går väääääldigt saaaaaakta. Men de tar sig.

Åh...glada nyheter också. Rörkrökaren kommer imorgon. Lycka! Håll nu för sjutton tummarna för att allt går vägen så att de 100 kvadraten kakel och klinkers vi har i vardagsrummet äntligen får komma upp på väggen. Dessutom har Sambon drabbats av tillfällig sinnesförvirring för han bygger som en galning. Han håller på med min klädkammare i detta nu och den har fått två väggar sedan igår eftermiddag. Jag tror att offrandet av min själ till renoverings gudaran äntligen börjar att löna sig.

14 kommentarer:

Agata sa...

Så du menar att det lönar sig att offra själen för att få lite renoverat?! Ja, då är jag med! Utan tvekan. Jag kan lova bort min förstfödde också, om det skulle krävas för att få ett fungerande sovrum och ett uppfräschat kök.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Det är inte nådigt vilket hus ni har!! Jag är såååå imponerad :)
Har en kompis som bodde i en gammal skola. Hon hade ställt sofforna och bordet nästan i mitten av rummet. Var riktigt snyggt. dessutom hade hon en enorm matta där också! Själklart fanns det flera möbler, hihih.....
Härligt att få en ny, stor garderob!
Jag ska nog offra min själ jag med....
Kram1

Gårdsromantik sa...

Det är något speciellt med mig och planritningar!
Kan filosofera över dem i timmar.
Jag tyckte vi fick en stor sal i våran gård hela 35 M2 så kommer du och bröstar dig med 65m2 sovrum...
Vilket härligt hus ni får.
Man skall alltså börja leta efter gamla skolor.

Kram Maud

Kamomilla sa...

Vad roligt att få se helheten! Aningen lyxigt att ha en klädkammare i ungefär storlek av vårt sovrum... :D

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, underbart skrivet! Jag måste säga att jag är helimpad av er - att ni bara orkar! Men sedan blir det ju supersnyggt också. Själva har vi stora problem att bli klara med köket som vi påbörjat... det blir nog aldrig riktigt klart.

Hoppas helgen varit bra och at ni fått lite vila också.

Ha det bra!

Kram M

PS. Jag har en utottning på min sida!

Solsjö - Under en vind sa...

Kul att få se!!! Ha en skön kväll, kram!

Anna i den vita soffan sa...

Hej!
Hittade in till dig idag och kan inte annat än fnissa igenkännande åt den aningen sneda rumsuppfattningen... Vi har ett 400 kvm stort gammalt föreningshus som vi håller på att renovera! Vardagsrummet kommer att bli 120 kvm men när jag tittar mig runt tycker jag inte det ser speciellt stort ut... Helt sjukt det där!
Lycka till med sovrumsrenoveringen!

Gry sa...

Jag är så imponerad av er..... vad mycket ni hunnit med på mindre än ett år, för visst tog ni över förra sommarn? Eller kommer jag ihåg fel...?

Snacka om att ha ytor att röra sig på. Ni får setta sändare på hundarna så ni hittar dom ifall dom inte lyder, ha,ha.... Sen får ni söka av varenda vrå när ni haft fest så inte det ligger kvar nån gäst bortglömt i nåt hörn, ha,ha... Härligt med så stort hus ;-)

Hm...vardagsrummet ja. Ni har ju möjligheten att möblera med flera miljöer i ett rum. Ni behöver hur som helst inte trycka upp möblerna mot väggen för att få lite yta i mitten i alla fall. Lyxigt!

Lycka till med rörmockeriet, och jag håller tummarna för att han/hon verkligen dyker upp!!

Pst! Ni kommer väl ihåg att ta hand om er och varandra lite också ;-)

Stora kramen till dig, från Gry

Bodil sa...

Va kul att få se planritningen. Vilka ytor ni har. Är väldans förtjust i din blogg, dina bilder och ditt härliga språk. Nu äntligen finns du på en länk. Bara så du vet.
Kram på dig

A home far away sa...

Ja, gud så spännande att få följa med på er resa, jag är helt övertygad om att det kommer att bli så fint!

This is Kia sa...

Vad härligt att ha så stort. Själv bor jag med sambo och två hundar i lägenhet på 65 kvm.

Roligt att få se planritnigen. Men så bra med klädkammare, lyxigt.

Lycka till i ditt stoooora hus.=)

Kramar Kia

Anonym sa...

Vad härligt med så stort hus, vilka ytor det skulle jag också vilja ha. Jag följer era renoveringar med spänning. Mvh Susanne

Anonym sa...

Shit, vad underbart! Du får gärna meddela mig när ni har renoverat färdigt allt och tröttnat på att bo där :) Jag som trodde jag bodde stort med mina 200 m2! Trots att jag inte har lika stort som dig (men fler rum) så måste jag hålla med om att man blir väldigt bortskämd. Jag kan numera inte förstå hur 2 personer kan klara sig på så mycket mindre yta än vad jag och min sambo har. Visst måste man väl ha varsina kontor/pysselrum, gästrum, eget klädrum, en inglasad veranda att mysa i...eller? Ska med spänning följa resten av er renovering!
/Sofia i din klass

Anonym sa...

Gud vad roligt du skriver. Riktigt underhållande att läsa.. Och bilderna är ju bara bäst!