31 mars 2009

Varsågod och sitt

Jag har säkert nämt det förut, att jag älskar stolar. Stolar är min passion. Andra må samla på stenar från exotiska länder, porslin av kända fina märken och diverse figuriner men jag har valt stolar. Eller valt och valt, jag inbillar mig i min smått skruvade värld att stolarna givetvis valt mig. Oh ja, det har dom. sist vi räknade innehöll vårt lilla hus sisådär ett trettiotal med stolar, fast då räknade jag med de 11 som förnärvarande finns i köket, och då är det ju inte så många försökte jag inbilla min sambo. Han gick inte på det.

De övriga stolarna är ett gäng renoveringsobjekt jag hittat både här och där som bara väntar på att få fixas och ställas fram när lämplig plats finnes. Jag och sambon har lite delade meningar om vad som menas med lämplig plats, men om man ställer fram stolen när han inte är hemma kan det faktiskt ta upp till en vecka innan han märker något och då har superlimmet redan härdat färdigt.


Senaste makeovern fick en stol som min underbara svärmor snokat upp. De två pärlorna skulle precis gå ett grymt öde till mötes då de skulle forslas iväg till tippen, men som tur var insåg hon att jag kanske ville ha dom. Sambon va iväg och tittade, avfärdade dom som skräp men skickade mig en bild ändå.
Två stolar blev ialla fall adopterade och har nu ett kärleksfullt hem i Lindfors. En av dom har som sagt fått en makeover och står i sovrummet.Måste bara visa min andra guldklimp som vi ropade in på auktion. Har inte hunnit klä om sitsen än men jag kan i alla fall meddela att den tillhört Ingeniör Gustav Hallin och är märkt med ordet "Chefstol". Ljuvlig!

12 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Tack för påhälsningen hos mig!

Mamma Mia vilket hus ni har!! Vilka fönster - vilket badrum - vilket sovrum - OJOJOJ - AJ LAJK!
Å så två ursöta hundar dessutom :)

Jag återkommer absolut för inspiration och så förstås för att det är så spännande att se då andra renoverar haha!

Kamomilla sa...

Åh! En så fin Chefstol!! Ser ut som muminpappans stol. Den han satt och skrev sina memoarer i...
*försvinner i barndomens sagor*...

Tulipa sa...

hej!
vad imponerad jag blev av erat hus och renovering!

Underbart fint!!!

Vad häftigt att bo i en gammal skola!
Vi bor i ett hus som Sydkraft byggde i början av 1900-talet för representation. Så det är också lite speciellt.

Tapeten i klädkammaren, den ser lite Burberry ut tycker jag...kommer du ihåg vad den heter?

ha det bra!

Kram Mariette

Stjärnor & Champagne sa...

Tack för påhälsning hos mig, vad glad jag blir. Har spanat på din blogg själv innan jag började blogga. Den är jättefin. Åh herregud vad stolar du har, hihi....Tolix skulle jag också gärna ha massor av. Synd att dom är så dyra.

Kram Anne

Willewira sa...

Hejsan!

Vill han inte ha ett lantligt kök, mannen??!! Och kvänumkök som skulle göra sig så bra i eran miljö - stora rum med höjd!!!

Men ni kanske kan kompromissa, ha kvänumskåp med svart marmor/skifferbänk alt. betongskiva och sedan lite modernare detaljer??
Då får man lite av varje... Det är snyggt det också.

Förstår att ni är trötta på att renovera... man kan bli det. Ta en paus ett tag. Huset springer inte iväg. Ibland måste man göra det så man inte tappar bort sig själv eller renoverar sönder sitt förhållande, för det är inte så svårt.
Vi var tvugna att ta paus, men det var att jag gick i väggen. Sen levde med tanken att snart bygger vi till, så mycket har inte blivit gjort på länge. Fast det går det med. Men nu börjar jag klättra på väggarna... vet inte om det är för att jag ska få en anledning att tapetsera om. ;)

Så nu samlar vi kraft till antingen renovering och/eller ombyggnation.

Du gillar stolar du... Min vurm är skåp. Skulle kunna ha hur många som helst. Har lite för få väggar bara... :)

Må så gott!!
Kram
Willewira

Älfgärdet sa...

Har helt missat att du är tillbaka! Har saknat dig :).
Din chefsstol är helt underbar! Vilken auktion har du varit på va???? Jag kan då inte hitta några som är värda ett besök i våra trakter så här års :(

Hannis sa...

Känner igen mig!
Faller för stolar av olika modeller och släpar hem i tid och otid.
Nu har jag bara en två så det byts ut med jämna mellanrum=))

Den svarta stolen blev ju urläcker!
Och karmstolen!
Förstår att du måste ha dom!

Kram Hannis

alegni sa...

omelett till midsommar, lim som härdat - fniss... du är kul du!

vilket skönt städskåp, men nu undrar jag om man faktiskt blir mer inspirerad av städning när man har ett sånt? i så fall borde jag kanske pimpa vårt städskåp...
kram
ingela

malin sa...

:) ja du ... stolnörd ... what can I say.. :) I like the chairs to :))
Jag själv samlar på stenar.. :) Mia med :)
Kram sister easter

Fröken Fräken sa...

Oja, stolar är min passion också (liksom så mycket annat!) Jag håller särskilt utkik efter någon snygg karmstol just nu...

Klia hundarna ifrån mig!

MiaMaria sa...

Hej!

Underbara stolar i alla former...vist är det vackert...
Och den sista du visar är ju alldeles underbar!!!

Ha det så gott!
MiaMaria

Ankan sa...

Den stolen var jättecharmig! ja det är kul med stolar, man kan förändra dem på sitt personliga sätt!
Ni verkar ha ett jätteprojekt, men vad fint ni fått! Jag förstår att man kan bli trött på renovering också. Ibland tänker man på vad skönt det skulle vara att ha allt färdigt.... Ha en trevlig påsk!