01 januari 2008

Förr i tiden

Har äntligen lyckats hitta en gammal bild på våra älskade skola. Vi blev helt överlyckliga då vi tycker det är skitkul att få reda på hur den har sett ut förut. Det finns flera fönster som är igenmurade och på vinden ligger tre nedmonterade kakelugnar. Det dyker upp roliga detaljer hela tiden. Vårat framtida badrum har till exempel varit ett kök med en gammal vedspis. Spisen är tyvärr borta sedan länge men när vi rev dem gamla tjejtoan vägg i vägg hittade vi en liten renslucka från spisen som det står Husqvarna på. Man påminns ständigt om att detta är ett hus med en lång och säkert spännande histora. Hur många barn har inte lärt sig att läsa i detta hus genom åren.

Bilden vi hittade är en bild från 1937. Den visar ett av klassrummen, det som ska bli vårat nya sovrum. Vi blev ganska så till oss då vi upptäckte att vi lyckats hitta nästan identiska dörrar. De på bilden för många många år sedan plockats bort och ersatts med en standarddörr av mitt favoritmaterial....Masonit. Wohoo! Bra jobbat. De vi hittade är från ungefär samma tid och det var sannerligen värt att åka tvärs över Svea rike från Värmland till Gysinge i somras för att köpa dom. För övrigt så kan jag meddela att träpanelen på bilden fortfarande finns kvar...givetvis under ett lager av masonit. Och kakelugnen man kan hinta i bakgrunden ligger för tillfället på vinden. Vi hittade den inslängd i ett hörn i en trevlig hög täckt med skräp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Råkade av en händelse stöta på din blogg om den vita skolan, vilket var jätteroligt. Gick på Lindfors skola 93-99, och det gjorde även min syster, pappa, farfar och morfar en gång i tiden, så i skolans väggar finns mycket historia. Roligt att ni tagit er an huset och att ni är så måna om att rusta upp det och göra så otroligt snyggt! Många på bygden var rädda att det skulle stå och förfalla, men nu är det räddat! Lycka till med den fortsatta renoveringen!

Mvh
Cecilia Karlsson